Sorteer op: Relevantie

Elektrische haard

Ontdek de Diversiteit van Elektrische Haarden

Of je nu op zoek bent naar een vrijstaande elektrische sfeerhaard, een wandhaard om tegen de muur te plaatsen, of een inbouwhaard voor een maatwerkproject, bij Multihaarden.nl vind je het allemaal. Inbouwen in de muur of integreren in een meubel behoort tot de mogelijkheden. Steeds vaker zien we elektrische sfeerhaarden opgaan in cinewalls, perfect passend onder een gemiddelde TV. Een andere optie is een elektrische haard in een schouw (elektrische openhaard), waardoor je een extra sfeervol pronkstuk voor de kamer creëert. De keuzes zijn talrijk: van tweezijdige en driedimensionale elektrische haarden tot hoekhaarden en meer.

Voordelen van Elektrische Haarden

Elektrische haarden genieten tegenwoordig van toenemende populariteit dankzij diverse voordelen. Het grootste pluspunt is de 'plug & play' techniek, waardoor je de elektrische sfeerhaard vrijwel overal kunt plaatsen, ophangen of inbouwen. Rookkanalen, schoorstenen of gasleidingen zijn niet langer nodig. Elektrische haarden zijn tevens vrij van rommel, aangezien er geen as, roet of houtopslag nodig is. Dankzij de elektrische technologieën kunnen fabrikanten tijdloze ontwerpen creëren, waardoor er een breed scala aan designs beschikbaar is. Enkele voordelen van elektrische haarden op een rij:

Veiligheid: Elektrische haarden zijn volkomen veilig, zelfs voor kinderen en huisdieren. Je kunt je handen er tegen aan houden zonder risico op verbranding.
Warmte: Hoewel elektrische haarden nephaarden zijn, kunnen ze nog steeds warmte afgeven. De ingebouwde ventilator blaast warme lucht, wat zorgt voor aangename bijverwarming.
Realisme: Moderne technieken maken elektrische haarden realistischer dan ooit. Kom de diverse verschillen bekijken in onze showroom in Appingedam (let op: maak eerst een afspraak!)
Milieuvriendelijk: Hoewel elektriciteit nooit volledig milieuvriendelijk is, is het een bewustere keuze dan bijvoorbeeld een gashaard of houtkachel.
Geen schadelijke stoffen: Elektrische haarden produceren geen schadelijke stoffen zoals roet, rook of CO2.
Sfeerstand zonder warmte: Naast verwarming kunnen elektrische haarden ook puur voor de sfeer worden gebruikt, zonder warmteafgifte.
Volledig instelbaar: Sommige haarden zijn volledig programmeerbaar, zodat je kunt bepalen wanneer de haard aan- en uitgaat.
Kleurvariaties in vlammen: De vlammen van elektrische haarden zijn aan te passen in verschillende kleuren, waardoor je kunt genieten van diverse sferen.
Wisselende decoratie: Verander de uitstraling van je haard door te variëren met decoratieve elementen zoals witte of zwarte stenen, ijskristallen of verschillende houtstammen.
Betaalbaarheid: Elektrische haarden zijn beschikbaar voor diverse budgetten, beginnend bij een paar honderd euro.
Veelzijdigheid: Er zijn elektrische haarden voor elke denkbare situatie, van inbouwhaarden en vrijstaande haarden tot wandhaarden, zowel voor binnen als buiten.

Eenvoudige Installatie

Een van de grootste voordelen van elektrische haarden is hun eenvoudige installatie. In tegenstelling tot traditionele haarden heb je geen schoorsteen of ventilatiesysteem nodig. Steek gewoon de stekker in het stopcontact en geniet van de warmte en sfeer. De meeste elektrische haarden zijn ook voorzien van een afstandsbediening voor gemakkelijke bediening vanaf de bank of stoel.

Duurzame Keuze

Elektrische haarden zijn kostenbesparend en energie-efficiënt. In vergelijking met traditionele haarden hoef je geen brandstof zoals hout of gas aan te schaffen. Elektrische haarden gebruiken elektriciteit om warmte te genereren, wat goedkoper is. Bovendien zijn ze energie-efficiënter doordat er geen warmte verloren gaat via rookkanalen of ventilatieopeningen, wat resulteert in lagere energiekosten.

Verschillende Technieken van Elektrische Haarden

Elektrische haarden zijn er in verschillende technieken, elk met unieke ervaringen. Ontdek hieronder enkele technologieën:

Elektrische haarden met LED-verlichting: Betaalbaar en energiezuinig, met een gloei-effect in de houtset dankzij LED-verlichting. Geschikt voor inbouwoplossingen.
Elektrische haarden met waterdamp (Opti-Myst technologie): Realistisch 3D-vuurbeeld door lichtprojectie op fijne waterdamp. Geschikt voor diverse toepassingen, zoals de Cassette 600 en Opti Virtual 360.
Elektrische haarden met Pepper’s Ghost-techniek (Opti-Virtual): Illusie van vuur met levensecht vlammenspel en vonkjes. Gebruikt LCD LED-projectie voor een zeer realistisch vuurbeeld, beschikbaar in modellen.

Verbruik en Onderhoud van Elektrische Haarden

Een elektrische haard heeft een maximaal vermogen van 2000 watt (2 kW) en het verbruik ligt tussen 800 en 2000 watt bij gebruik van de warmtestand. De kosten van het verbruik hangt onder andere af van uw energiecontract. Bij een kostprijs van €0,35 per Kwh, kost een elektrische haard u tussen de 35 en 70 cent per uur. Het onderhoud van elektrische haarden is minimaal, aangezien ze hoofdzakelijk LED-technologie gebruiken. Voor waterdamp haarden is wel enig onderhoud nodig.

Elektrische Haard in Maatwerk Meubel

Wil je jouw elektrische haard integreren in een maatwerk meubel? Wij kunnen voor bepaalde haarden en meubels een 3D-tekening op maat maken, rekening houdend met technische haalbaarheid, specificaties en inbouwmogelijkheden. Vraag naar onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Keuzehulp voor Elektrische Haarden

Als je overweegt een elektrische haard aan te schaffen, biedt onze gids handige tips en advies om de beste haard te kiezen die past bij jouw interieur en behoeften.

Bepaal het Doel van Jouw Elektrische Haard: Ga na of je de haard vooral wilt gebruiken voor verwarming of als decoratief element. Het bepaalt de keuze in vermogen en efficiëntie of het design en de sfeer.

Kies het Juiste Formaat en Design: Meet de ruimte waar je de haard wilt plaatsen en kies een haard die past bij de grootte van de kamer. Let ook op het design en de stijl die aansluit bij jouw interieur.

Waterdamphaard

Overweeg je de aanschaf van een waterdamp haard?
Ontdek de buitengewone realiteit van elektrische haarden met waterdamp, momenteel een van de meest levensechte opties op de markt. Deze innovatieve haarden gebruiken verdampend water en zijn volledig veilig voor zowel kinderen als huisdieren. Diverse systemen, zoals de Opti-Myst technologie van Dimplex, bieden een unieke 3D-ervaring, waarbij het vuur zich op een driedimensionale manier door het hout beweegt en vanuit alle hoeken zichtbaar is.

Waterdamp haarden met lichtprojectie

Voor een nog realistischere ervaring zijn er waterdamp haarden met lichtprojectie op fijne waterdamp. De opstijgende waterdamp tussen de houtset, gecombineerd met lichtprojectie van onderen, creëert een indrukwekkend 3D-vuurbeeld. Deze haarden passen moeiteloos in bestaande situaties, zoals een schouw met enkelzijdig vuurbeeld of een doorkijkhaard. Modellen zoals de Cassette 600 en Faber Basket maken gebruik van de geavanceerde Opti-Myst® techniek.

Hoe functioneert een waterdamp haard?

Met behulp van een navulbaar waterreservoir, LED- of halogeenverlichting en een verdamper ontstaat een zeer realistisch vlammenspel. Verwarmd water in het reservoir creëert waterdamp, die wordt verlicht door LED-verlichting of halogeen. Dit resulteert in een driedimensionaal vuurbeeld dat nauwelijks te onderscheiden is van echt vuur. De Opti-Myst technologie maakt gebruik van verschillende luchtdruksterktes om vlammen te creëren, waardoor de haard veilig in gebruik is.

Onderhoud van waterdamp haarden

Een waterdamphaard vraagt iets meer onderhoud dan een gewone elektrische haard. Zo kunnen de lampen stuk gaan en zet zich kalk af op de verdamper. Reinig de haard regelmatig volgens de gebruiksaanwijzing en vervang de onderdelen die stuk gaan. Meestal zijn de kosten hiervan beperkt tot ongeveer 50 euro per jaar.

Veiligheid van Opti-Myst waterdamp haarden

Opti-Myst waterdamp haarden zijn veilig en kindvriendelijk. Hoewel het vuurspel zeer realistisch oogt, wordt het niet warm. Enkele modellen hebben wel een verwarmingselement, dus controleer altijd de specificaties op de productpagina.

Ontdek de mogelijkheden van waterdamp open haarden

De veelzijdigheid van waterdamp open haarden kent geen grenzen. Van inbouwen in een TV-meubel tot onder de TV, in een muur, cinewall, slaapkamer, en zelfs haarden met directe aansluiting op de waterleiding voor moeiteloos genot zonder handmatig bijvullen.

Verscheidenheid aan waterdamp haarden

De populariteit van waterdamp haarden stimuleert fabrikanten om diverse modellen te ontwikkelen. Van vrijstaande haarden tot inbouwhaarden voor bestaande open haarden, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Installatie van een waterdamp haard

De installatie van een waterdamp haard vereist zorgvuldige overweging. Kies tussen een model met een waterreservoir of een vaste wateraansluiting. Ventilatie is essentieel om defecten te voorkomen, dus zorg voor luchtcirculatie via een valse plint, ventilatiegleuf of opening aan de onderkant.

Warmteafgifte van waterdamp haarden

De meeste waterdamp haarden zijn zonder warmte- of verwarmingselement, waardoor ze veilig aanvoelen. Sommige modellen, zoals die van Faber, bieden echter tot 2 kW aan warmteoutput voor extra comfort. Neem contact met ons op voor advies over de geschikte oplossing voor jouw situatie.