Sorteer op: Relevantie

Zonder fijnstof en Co2 neutraal vuur aan de muur

Wist je dat?

Door het toenemend gebruik in open haarden wereldwijd, heeft Bio ethanol steeds meer bekendheid gekregen.
Simpel gezegd is Bio ethanol een type alcohol dat op vrijwel dezelfde wijze als alcohol wordt geproduceerd.
De productie van Bio ethanol begint met biomassa en deze kan uit een variëteit van organische materialen bestaan zoals gras, hooi, mais, suikerbiet en zelfs houtsnippers. Zolang ze maar Cellulose bevat, de meest belangrijke substantie die aanwezig moet zijn.

Het is erg belangrijk om zo zuiver mogelijke Bioethanol te gebruiken. Wij raden aan met een zuiverheid van tenminste 95%. Sommige Bioethanol producten op de markt zijn verdund met water om de prijs laag te houden. Dit kan leiden tot rookvorming, roet emissie en kan zelfs uw haard beschadigen. Voor de beste bio ethanol flessen raden wij de flessen aan van Le Feu of Xaralyn. Deze verkrijgbaar bij de haarden accessoires.
Deze bio ethanol flessen zorgen voor een optimale beleving worden volgens de hoogste standaard geproduceerd.

Hoe gebruik je bio ethanol?

Bio ethanol is een vloeistof. Deze giet je in een cassette en de vloeistof wordt geabsorbeerd door (meestal) een soort steen die in de cassette zit. De cassette zit meestal in de haard of is een los staande brander. Met een lange aansteker of lange lucifer kun je vervolgens de haard aansteken. Hierdoor ontstaat er een vlammenspel van echt vuur. Dankzij de duurzame bio ethanol ontstaan er geen nare rook of geurstoffen vrij. De brandtijd van de bio ethanol haard is sterk afhankelijk van de grootte van de cassette die in de haard zit. Het vuur kun je vervolgens controleren door de gleuf van de cassette (waar het vuur uitkomt) kleiner of groter te maken.

Op deze manier waarborgen we dat de haard het meest efficiënt brandt, het minst mogelijke negatieve effect op het klimaat en de natuur heeft en dat deze duurzaam en CO2 neutraal blijft. Het grootste voordeel van Bio ethanol is dat je te maken hebt met echt vuur. Hierdoor komt er ook meer warmte vrij ten opzichte van een elektrische haard. De sfeer die je hiermee creëert is betoverend voor elke ruimte.
De pure Bio ethanol die wij aan onze klanten leveren kan veilig zowel binnen- als buitenhuis gebruikt worden. Wij en onze partners garanderen een schoon en veilig product die in elke ruimte gebruikt kan worden.