Tuinhaard of vuurtafel: warmtegevende asseccoire voor je tuin!

OFGLG Hampton Lifestyle

Een tuinhaard of vuurtafel als warmtegevende accessoire in jouw tuin?!

Om de heerlijke zwoele zomeravonden lekker buiten te genieten kun je veel doen om het gezellig te maken. Eén van de dingen die daarbij in jouw tuin kunnen helpen is een sfeerhaard.
Naast dat de haard zorgt voor een unieke beleving en sfeer, geeft deze ook vaak warmte af, zodat je de avonden nog langer buiten kunt doorbrengen. Zo kun je ook in het vroege voorjaar en late najaar van je tuin genieten!

Er zijn verschillende haarden die je buiten kunt gebruiken, bekijk ze hieronder:

zwarte-hoge-haard.png

Bio-ethanol haard:

Deze haarden branden op bio-ethanol; een milieuvriendelijke brandstof die gemaakt wordt van overblijfselen van planten materiaal. Het geeft bij verbranding geen schadelijke stoffen af en kan hierdoor veilig binnen en buiten worden gebruikt. Voordeel van deze haarden is dat deze ook in een dichte overkapping kunnen worden gebruikt. Je moet wel altijd zorgen voor voldoende ventilatie en frisse lucht.
Verder moet je er voor zorgen dat er geen water in de haard komt. Droof opbergen dus, of meenemen naar binnen!

Voorbeelden van bio-ethanolhaarden:

Le Feu Ground Steel High Black
Inbouwbranders
Tafelbrander

feuerstelle-aetna-beton-optik-grau.webp

Gashaard:

Gashaard:
Een gashaard is een sfeerhaard die ook behoorlijke warmte af kan geven. Hierbij wordt gas verbrand (propaan of butaan). Hierbij komen wel schadelijke stoffen vrij, zodat deze haard altijd in de buitenlucht of in een voldoende geopende overkapping moet branden. De tuinhaarden en vuurtafels zijn er in verschillende maten en soorten. Zo kunnen de gashaarden worden ingebouwd in een hoge tafel waaraan je kunt zitten of in een lage tafel voor bij een lekkere luie loungeset. Ook kun je zelf een losse gasbrander inbouwen in één of meerdere meubels die je al hebt staan. Zo kun je je eigen haard of vuurtafel ontwerpen en creëren!

Voorbeelden gashaarden:

Elementi Ubinas vuurtafel op gas
Easyfires vuurtafel op gas
Inbouwbranders

Wist je dat?

We bij Multihaarden ook nog een leuke Pizza-oven aanbieden? Deze fantastische oven kun je natuurlijk ook in de tuin gebruiken om te genieten van heerlijke zelfgemaakte pizza’s die in een handomdraai klaar zijn!