Hoe houd ik mijn waterdamphaard in topconditie?

Waterdamphaard

Zó houd je je Dimplex waterdamphaard in topconditie

Heb jij een elektrische Dimplex haard in huis? Met de juiste aandacht en eenvoudig onderhoud zorg je er voor dat je haard altijd ‘fris en klaar’ is voor het volgende gezellige moment. We hebben een paar praktische tips voor je op een rij gezet om je daarbij te helpen. Of het nu tijd is voor de voorjaarsschoonmaak, of niet.

Onderhoudstips voor een Dimplex Optimyst® haard op waternevel:

Heb je een Dimplex haard die werkt op waternevel of Optimyst®-syteem, zoals bijvoorbeeld een Cassette, Verdi of Natur? Dan loont, afhankelijk van het gebruik, een periodieke opfrisbeurt!
Volg daarbij altijd de voorschriften die staan vermeld in de handleiding en schakel bij onderhoud de hoofdschakelaar van het apparaat altijd uit. Ook handig: bekijk eens deze onderhoudsvideo met uitleg en tips! Aan de slag! Controleer, allereerst of de verlichting van de vlammen volledig werkt. Dán is de binnenkant aan de beurt. Want door gebruik, maar óók door stilstand, kan in het binnenste vuil, stof of kalkaanslag ontstaan, zoals in de watertank, de opening voor de waternevel (de nozzle) of in het onderliggende waterreservoir (de sump). Dat kan ervoor zorgen dat de vlammen van de haard lager zijn, of ongelijkmatig verdeeld.

In de handleiding bij je product wordt precies aangegeven hoe je deze onderdelen stap voor stap kunt verwijderen en terugplaatsen. De losse kunststof onderdelen reinig je eenvoudig met warm water, een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel. Voordat je de schone onderdelen terug plaatst: controleer gelijk de luchtroosters onder in de haard even verwijder stof voorzichtig met zachte kwast en een stofzuiger. Is een onderdeel beschadigd of werkt het niet naar behoren? Neem dan contact met ons op voor reparatie of vervanging. Als het binnenste van je haard weer schoon is, check je tenslotte ook de decoratie en geef je eventueel het haardglas een streeploze poetsbeurt aan beide kanten.

afspoelen.png

Onderhoudstips voor andere Dimplex haarden

Dimplex Haarden met een Optiflame®- of Revillusion®-systeem zijn vrijwel onderhoudsvrij. Uitzondering daarop is het eventueel aanwezig haardglas en in bepaalde gevallen de decoratie in de haard. Volg bij onderhoud altijd de voorschriften die staan vermeld in de handleiding en schakel bij onderhoud de hoofdschakelaar van het apparaat. Reinig het glas aan beide kanten met een met een mild, hiervoor bestemd reinigingsmiddel en een doek. In de handleiding lees je hoe je het glas veilig kunt verwijderen en terugplaatsen. Ontdoe de decoratie van eventueel aanwezig stof met een kwastje, voordat je het glas terug plaatst, en doe hetzelfde met de uitstroomopeningen van de eventueel aanwezige verwarming.

Zelf doen of laten doen?

Doe je dit klusje liever niet zelf? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.
Een laatste tip tot slot: vergeet niet om op tijd de batterijen van de afstandsbediening te controleren. Zo weet je zeker dat je haard straks met één druk op de knop zorgt voor die unieke sfeer.

Klaar? Dan lekker genieten!