4 tips om in oktober de ideale sfeerhaard te vinden

ground wood

Oktober staat bekend als de woonmaand van het jaar. De zonnige zomerdagen maken plaats voor regenachtige herfstdagen en daardoor zijn we vaker binnen te vinden. Oktober is daarom de perfecte maand om je interieur winterklaar te maken. Zowel voor binnen als buiten hebben wij een haard die het hart van je woning zal betoveren.

1. Bedenk waar de haard komt te staan

Weet jij al waar je straks gaat genieten van sfeer en warmte? Onze haarden passen vrijwel in iedere ruimte!
Zit jij straks tijdens de koudere avonduren lekker warm in de tuin met een wijntje te genieten van je vuurtafel? Of zak je liever in de woonkamer weg met een goed boek. Zo is er in onze online haardenwinkel voor ieder wat wils. Als je al weet waar je de haard wilt plaatsen kunnen we gaan kijken naar het type vuur dat bij je past.

2. Bedenk wat voor type vuur bij je past

Je weet nu waar je de haard wilt hebben. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen al die haarden? Wij bieden 3 type haarden aan. Elektrische haarden, Waterdamp haard en Bio ethanol haarden. Het grootste voordeel van al onze haarden is dat deze makkelijk te installeren zijn, je geen afvoer nodig hebt en geen last zult hebben van geur of rookstoffen. Wij kennen 3 type haarden:

Elektrische haard
Een elektrische haard is een sfeerhaard waarbij geen sprake is van ‘echt’ vuur. De haard werkt door middel van elektriciteit. Het vlammenspel, wat voor een mooie sfeer zorgt, wordt gecreëerd obv LED verlichting. Hierdoor is deze energiezuinig en een duurzaam alternatief voor de klassieke openhaarden. Een ander belangrijk argument om een elektrische haard aan te schaffen is de veiligheid en het gebruikersgemak. Elke haard met echt vuur brengt risico met zich mee. Vooral in het bijzijn van kinderen. Met een elektrische haard hoef je alleen maar een stekker in het contact te stoppen en te genieten van sfeer. Meer lezen over de voor en nadelen van elektrische haarden? Bekijk dan deze pagina
Waterdamp haard
Een waterdamp haard is een van de meest realistische haarden zonder echt vuur. Dit komt omdat een waterdamp sfeerhaard werkt op basis van water en elektriciteit. Dit wordt ook wel een hybridehaard genoemd.
Dankzij de combinatie van ultrasone verdamping van het water en halogeenlampen ontstaat er een realistisch vuurbeeld. Ten opzichte van een elektrische haard is er bij deze type haard, om de zoveel tijd, onderhoud nodig van het water (kalk) en elektriciteit.
Bio ethanol haard
Door het toenemend gebruik in open haarden wereldwijd, heeft Bio ethanol steeds meer bekendheid gekregen.
Simpel gezegd is Bio ethanol een type alcohol dat op vrijwel dezelfde wijze als alcohol wordt geproduceerd.
De productie van Bio ethanol begint met biomassa en deze kan uit een variëteit van organische materialen bestaan zoals gras, hooi, mais, suikerbiet en zelfs houtsnippers. Zolang ze maar Cellulose bevat, de meest belangrijke substantie die aanwezig moet zijn.

Het is erg belangrijk om zo zuiver mogelijke Bioethanol te gebruiken. Wij raden aan met een zuiverheid van tenminste 95%. Sommige Bioethanol producten op de markt zijn verdund met water om de prijs laag te houden. Dit kan leiden tot rookvorming, roet emissie en kan zelfs uw haard beschadigen. Voor de beste bio ethanol flessen raden wij de flessen aan van Le Feu of Xaralyn. Deze zijn verkrijgbaar bij de haarden accessoires.
Deze bio ethanol flessen zorgen voor een optimale beleving worden volgens de hoogste standaard geproduceerd. Ze zitten bovendien in een fles die volledig gerecycled kan worden!

Hoe gebruik je bio ethanol?

Bio ethanol is een vloeistof. Deze giet je in een cassette en de vloeistof wordt geabsorbeerd door (meestal) een soort steen die in de cassette zit. De cassette zit meestal in de haard of is een los staande brander. Met een lange aansteker of lange lucifer kun je vervolgens de haard aansteken. Hierdoor ontstaat er een vlammenspel van echt vuur. Dankzij de duurzame bio ethanol ontstaan er geen nare rook of geurstoffen vrij. De brandtijd van de bio ethanol haard is sterk afhankelijk van de grootte van de cassette die in de haard zit. Het vuur kun je vervolgens controleren door de gleuf van de cassette (waar het vuur uitkomt) kleiner of groter te maken.

Op deze manier waarborgen we dat de haard het meest efficiënt brandt, het minst mogelijke negatieve effect op het klimaat en de natuur heeft en dat deze duurzaam en CO2 neutraal blijft. Het grootste voordeel van Bio ethanol is dat je te maken hebt met echt vuur. Hierdoor komt er ook meer warmte vrij ten opzichte van een elektrische haard. De sfeer die je hiermee creëert is betoverend voor elke ruimte.
De pure Bio ethanol die wij aan onze klanten leveren kan veilig zowel binnen- als buitenhuis gebruikt worden. Wij en onze partners garanderen een schoon en veilig product die in elke ruimte gebruikt kan worden.
Bekijk hier onze Bio ethanol haard collectie

3. Kies je eye catcher uit

Één ding is zeker. In ons online haardcenter is er voor ieder wat wils. Zo heb je al keuze uit 7 type haarden.
Hangende haarden, Aan de muur, Inbouw, Cinewall, Room divider, Vrijstaande haarden en Tuinhaarden. Afhankelijk van je ruimte, indeling en wat jij mooi vind, is het het waard om deze collecties is te bekijken. Twijfel je ergens over? Of behoefte aan een second opinion? Schroom dan vooral niet om een mailtje of appje te sturen. Wij staan je ook graag telefonisch te woord. Inspiratie nodig? Bekijk hier onze klantfoto’s oftewel wall of fame

4. Laat je online adviseren

Laat je dus vooral online adviseren. Wij houden van korte lijntjes en advies op maat. Dit doen wij door u kosteloos een eigen Accountmanager toe te wijzen. Die kan helpen om mee te denken en zelfs na aanschaf beschikbaar is voor eventuele after service. Wij bieden deze service graag aan omdat wij ons realiseren dat je online een luxe product aanschaft en wellicht vragen hebt daarover. Dan is het handig om een contactpersoon te hebben.